sindikato.see.daa@gmail.com

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για ICTS



                                                                               25.10.2011                                         

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Εργαζόμενοι στην ICTS στο «Ελ.Βενιζέλος»

Πριν ακόμα ψηφισθεί το πολυνομοσχέδιο-φονιάς των εργασιακών σχέσεων και της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η εταιρεία security ICTS που δραστηριοποιείται κύρια στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, έχει κάνει πράξει από καιρό τις ρυθμίσεις του παραπάνω νόμου.

Η αυθαιρεσία, η καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας, η απλήρωτη εργασία, οι απολύσεις εργαζόμενων που διεκδικούν με αξιοπρέπεια τα δικαιώματα τους, η απόλυση ακόμα και ιδρυτικού μέλους σωματείου, είναι στην καθημερινή πρακτική της εταιρείας.

Η αυταρχική και αντεργατική συμπεριφορά της θέλει να στείλει μηνύματα προς τους εργαζόμενους να υποκύψουν στις πρακτικές της και να αποδεχθούν το καθεστώς «σκλάβου» που τους επιφυλάσσει.

Η πρακτική αυτή όμως πρέπει να πάρει και την μορφή της συναίνεσης των εργαζόμενων. Έτσι μέσα στα πλαίσια που της επιτρέπει η αυταρχική, αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, «στήνει» και το δικό της ελεγχόμενο, εργοδοτικό σωματείο, που το πρώτο πράγμα που θα συμφωνήσει θα είναι η μείωση των αποδοχών και η αύξηση του χρόνου απασχόλησης. Έτσι η πρακτική αυτή θα πάρει και τον επίσημο «νομότυπο» χαρακτήρα με την βοήθεια κάποιων πειθήνιων και εργοδοτικών στελεχών και με τον εκβιασμό και την τρομοκρατία των υπόλοιπων εργαζόμενων.

Για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής ασκούν την συνήθη τρομοκρατία περί κλεισίματος της εταιρείας και ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να κλείσουν τα αυτιά σε άλλα σωματεία, όπως το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, γιατί αυτοί δήθεν καταφέρονται εναντίον της εταιρείας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τι άλλαξε ξαφνικά και η εταιρεία τρομοκρατεί τους εργαζόμενους ότι θα χάσουν την δουλειά τους και ότι θα κλείσει αν δεν ακολουθήσουν το υπό ίδρυση εργοδοτικό σωματείο; Μήπως μειώθηκε το έργο; Μήπως ο Ελ. Βενιζέλος μείωσε το τίμημα της παροχής των υπηρεσιών της ICTS; Η μήπως η εταιρεία θα επικαλεσθεί το γενικότερο κλίμα της κρίσης για να αυξήσει την κερδοφορία της; Η μήπως ο Ελ.Βενιζέλος θα εκμεταλλευτεί την μείωση των μισθών για να «πιέσει» την ICTS σε μείωση του κόστους των υπηρεσιών της; Η μήπως επειδή κάποιοι είχαν το θάρρος και την περηφάνια να καταγγείλουν τις αυθαιρεσίες και να ζητήσουν την στήριξη σωματείων όπως του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ;

Εργαζόμενοι στην ICTS,
Αν δεν θέλεις να μειωθεί ο μισθός σου και τα επιδόματα,
Αν δεν θέλεις να είσαι έρμαιο στις επιδιώξεις του εργοδότη σου,
Αν δεν θέλεις να είσαι το επόμενο θύμα της αυθαιρεσίας του,
Αν θέλεις σαν άνθρωπος και εργαζόμενος να κρατήσεις την περηφάνια και αξιοπρέπειά σου,

Μην στηρίζεις εργοδοτικά σωματεία που θα υπονομεύσουν το μέλλον σου,
Μην υποκύπτεις στις πιέσεις και την τρομοκρατία γιατί αυτή η πρακτική ακολουθείται όταν η εργοδοσία βλέπει ότι υπάρχουν αποτελέσματα. Δείξε με την στάση σου ότι δεν υποκύπτεις.
Στηρίξου σε συνεπή και αγωνιστικά σωματεία για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου