sindikato.see.daa@gmail.com

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Παρέμβαση στην Aeolian Airlines


                                                                                                               29.01.12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν στους εργασιακούς χώρους του αεροδρομίου. Η αυθαιρεσία των εργοδοτών έχει φτάσει στα άκρα. Το κλίμα πλήρους ασυδοσίας που έχει καλλιεργήσει η κυβερνητική πολιτική, έχει δώσει το άλλοθι στους εργοδότες να παραβιάζουν και αυτούς τους εναπομείναντες εργατικούς νόμους, χωρίς κανένα ενδοιασμό.

Η αεροπορική εταιρεία AEOLIAN AIRLINES δεν έχει καταβάλλει μέχρι τώρα το δώρο Χριστουγέννων. Σε έλεγχο που έκανε η επιθεώρηση εργασίας, μετά ίσως από καταγγελία η πληροφορίες που είχε, διαπίστωσε το συμβάν. Η εταιρεία στην προσπάθεια της να αποφύγει τις ποινικές κυρώσεις που έχει μια τέτοια ενέργεια, με απειλές και εκβιασμούς απαίτησε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν δήλωση ότι έχουν εισπράξει το δώρο.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ με άμεση παρέμβαση του και με τον Πρόεδρο του επισκέφθηκε στις 26.01.12 την εταιρεία για να ζητήσει τον σεβασμό του νόμου. Με τραμπούκικο τρόπο εμποδίστηκε να εισέλθει στην εταιρεία, να επικοινωνήσει με τους εργαζόμενους και να συναντηθεί με την εταιρεία. Απειλήθηκε μάλιστα ότι θα κληθεί η αστυνομία. Μετά την επιμονή του και την είσοδό του στην εταιρεία κατάφερε να αποσπάσει την δέσμευση από την εταιρεία ότι την επομένη θα καταβληθεί το δώρο.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ θα παρακολουθήσει την υλοποίηση των δεσμεύσεων. Ο νόμος θα εφαρμοσθεί. Διαφορετικά ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι κανένας εργοδότης δεν έχει ασυλία έναντι του νόμου.
Καμία φοβία
Το κεφάλι ψηλά
Η ενότητα των εργαζόμενων και η συλλογική δράση φέρνουν αποτελέσματα.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου