sindikato.see.daa@gmail.com

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Απόλυση στην Olympic handling



                                                             30.01.12
                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σε έντονο συναγωνισμό βρίσκεται η Olympic Handling για την κατάκτηση των πρωτείων στην αντεργατική, ανάλγητη και παράνομη πρακτική.

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες για αντεργατική συμπεριφορά, τις συστάσεις και επιπλήξεις της Επιθεώρησης Εργασίας, την παραπομπή της στον εισαγγελέα για απόλυση συνδικαλίστριας, δείχνει να αγνοεί επιδεικτικά οτιδήποτε έχει να κάνει με τον σεβασμό της εργατικής νομοθεσίας και την προστασία των εργαζόμενων.

Τελευταία της ενέργεια είναι η απόλυση του συναδ. Ανδρουλάκη Δ., μέλους του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ μας, ο οποίος είχε αρνηθεί την μείωση των αποδοχών του και είχε καταγγείλει εγγράφως στην Επιθεώρηση Εργασίας τις συνεχείς παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Η εταιρεία προετοίμαζε από καιρό την απόλυσή του.  Σε ανακοίνωση μας στις 31.10.12 είχαμε καταγγείλει την επερχόμενη απόλυση και η εταιρεία την ανέβαλε μέχρις φαίνεται να ξεχασθεί το θέμα. Τώρα θεώρησε ότι είναι ο καταλληλότερος χρόνος για να προχωρήσει στην εκδικητική απόλυση.

Είναι καθαρό το μήνυμα που θέλει να στείλει η εταιρεία στους υπόλοιπους εργαζόμενους. «Νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη» και ότι δεν υπάρχει περιθώριο για εργατικά δικαιώματα και διεκδικήσεις. Ο αυταρχισμός, η παρανομία, η έλλειψη δημοκρατίας είναι το κυρίαρχο δόγμα στην εταιρεία που φιλοδοξεί να αναδείξει τα «ευεργετικά πλεονεκτήματα» του ιδιωτικού έναντι του δημόσιου τομέα. Να τους χαίρονται αυτοί που τους «παράδωσαν» την δημόσια ΟΑ και αυτοί που τους παρακολουθούν από μακριά να συνθλίβουν τους εργαζόμενους.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ καταγγέλει στους εργαζόμενους και σε κάθε αρμόδιο την πρακτική της εταιρείας. Δηλώνει ότι παρά την ανασφάλεια και την τρομοκρατία που επιχειρεί να καλλιεργήσει η εταιρεία, θα μας βρίσκει πάντα μπροστά της. Στο χέρι των εργαζόμενων είναι να μπει φρένο σε αυτή την πρακτική.
                                                                     Tο ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου