sindikato.see.daa@gmail.com

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Απολύσεις στην Papasotiriou-presspoint


                                                             
                                                                    05.02.12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «Papasotiriou Presspoint»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Στους εκατοντάδες συναδέλφους που απολύθηκαν από τις εταιρείες  του αεροδρόμιου, θύματα της καπιταλιστικής κρίσης, αλλά και της εργοδοτικής αδηφαγίας, που βρίσκει ευκαιρία στο όνομα της κρίσης να κινεζοποιήσει τους μισθούς και να καταπατήσει τα εργατικά δικαιώματα, ήρθαν να προστεθούν ακόμα άλλοι πέντε συνάδελφοι την εβδομάδα που μας πέρασε, από την εταιρία «Papasotiriou Presspoint»

Η διεύθυνση της εταιρείας μονομερώς, χωρίς καν να μπει στον κόπο να ενημερώσει πριν τους εργαζόμενους αλλά ακόμα και αυτό το επιχειρησιακό σωματείο προχώρησε σε μαζικές απολύσεις, αξιοποιώντας τα αυξημένα όρια για μαζικές απολύσεις που της δίνουν οι νέες ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση καθ’ υπόδειξη του ΔΝΤ της Ε.Ε και των εκπροσωπών της εργοδοσίας.

 Η εταιρία προσανατολίζεται από ότι πληροφορούμαστε, να αντικαταστήσει τους απολυμένους συναδέλφους, με νέους στην ηλικία εργαζομένους με πολύ μικρότερο μισθολογικό κόστος αξιοποιώντας και πάλι τελευταία κυβερνητική ρύθμιση που προβλέπει νέοι μέχρι 25 χρονών να προσλαμβάνονται με μισθό ακόμα και κάτω από αυτόν της ΕΣΣΕ. Από αυτά τα δεδομένα αλλά και από πληροφορίες που υπάρχουν προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα, ότι η διεύθυνση της εταιρίας και οι μέτοχοι, επιδιώκουν καταρχήν  την μείωση του μισθολογικού κόστους με την απόλυση παλιών εργαζομένων που στην θέση τους θα παίρνουν νέους «φτηνούς» εργαζόμενους. Στη συνέχεια παραπέρα συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της εταιρείας (κλείσιμο μαγαζιών) έως ακόμα και το οριστικό κλείσιμο της, επαναλειτουργία της με νέα μορφή, αφού προηγούμενα μας έχουν πετάξει όλους στην ανεργία και την ανέχεια. Μακάρι συνάδελφοι να βγούμε ψεύτες, αλλά δυστυχώς αυτή είναι τελευταία η πρακτική των εργοδοτών για να διατηρήσουν τα κέρδη και τα κεφάλαια τους. Δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση οι δικοί σας εργοδότες.

Με βάση τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι η διεύθυνση της εταιρίας θα επιδιώξει να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις από τους εργαζομένους, θα προσπαθήσει να τους αποπροσανατολίσει για να κρύψει τις πραγματικές επιδιώξεις. Έτσι λοιπόν θα ισχυριστεί δήθεν (όπως και έγινε έξαλλου όπως μας ενημέρωσαν οι συνάδελφοι απολυμένοι) ότι « αυτοί που έφυγαν η θα φύγουν θα είναι αυτοί που δεν δουλεύουν» η θα καλλιεργεί αυταπάτες δεξιά και αριστερά ότι ο τάδε η ο δείνα δήθεν θα εξαιρεθούν κλπ.  
 Σκοπός της θα είναι το «διαίρει και βασίλευε» με στόχο να χωριστούν  οι εργαζόμενοι και να πιστέψουν ότι αν κοιτάξουν μόνο τον εαυτό τους θα σωθούν. Μέγα λάθος συνάδελφοι. Αν περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας η πείρα έχει δείξει και από τον χώρο αεροδρόμιου μας αλλά και γενικότερα ότι στο τέλος όλοι καταλήγουν στην ανεργία αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα κέρδη τους και τίποτα περισσότερο. Η βασική τους επιδίωξη είναι να εφαρμόσουν  ανενόχλητοι τα σχέδια του που θα είναι οι μισθοί πείνας και τελικά η ανεργία .

Συνάδελφοι

Αν κάτι μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση έτσι όπως δρομολογείται από την εργοδοσία  είναι μην δεχτούμε μοιρολατρικά την κατάσταση, να μην σκύψουμε το κεφάλι, να αγωνιστούμε για την διατήρηση των θέσεων εργασίας μας και των μισθών μας. Βασική προϋπόθεση για να μην περάσουν τα σχέδια τους είναι η αγωνιστική μας ενότητα. Αν καταφέρουν να μας διασπάσουν, είτε με την καλλιέργεια αυταπατών, είτε ακόμα και με κάποιους «πρόθυμους» που η θα καλλιεργούν τον φόβο η θα σπέρνουν την μοιρολατρία στους εργαζομένους, να είστε βέβαιο ότι τότε πραγματικά θα βρεθούμε όλοι στον δρόμο. Οι καιροί  «του όλοι μια οικογένεια είμαστε» τέλειωσαν από καιρό. Σήμερα αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε αποκλειστικά είναι τα δικά μας συμφέροντα για δουλειά και όχι ανεργία, για αξιοπρεπείς μισθούς και όχι προνοιακά επιδοματα.

Καλούμε το επιχειρησιακό σωματείο της εταιρείας σε κοινό αγώνα για να μην υπάρξουν άλλες απολύσεις. Για το σκοπό αυτό το συνδικάτο - εφόσον το θελήσουν φυσικά οι συνάδελφοι- θα πάρει πρωτοβουλία αγωνιστικού συντονισμού και αλληλεγγύης με τα άλλα σωματεία του χώρου με στόχο την δημιουργία πλατιού αγωνιστικού μετώπου ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία ενάντια στην μείωση μισθών και την καταπάτηση  δικαιωμάτων

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΚΑΝΕΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
                                             
Tο Δ.Σ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου