sindikato.see.daa@gmail.com

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση για Newrest


                                                                     11.04.12
                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της πρωτοφανούς επίθεσης των εργοδοτών στα μισθολογικά και εργασιακά μας δικαιώματα.

Εκμεταλλεύονται στα έπακρο και το νομικό οπλοστάσιο που έχει η δημιουργήσει η κυβέρνηση του μνημονίου, αλλά και το γενικότερο πολιτικό κλίμα φόβου, τρομοκρατίας και ανασφάλειας που καλλιεργείται έντεχνα σε βάρος των εργαζόμενων.

Πρόσφατο κρούσμα τέτοιας ανάλγητης και παράνομης πρακτικής η εταιρεία Newrest , που μέσα από τις γνωστές μεθόδους εκφοβισμού και απειλών, επιχειρεί να προχωρήσει σε μείωση αποδοχών στους εργαζόμενους στα εστιατόρια.

Αδιαφορεί για το γεγονός ότι στην εταιρεία βρίσκεται σε ισχύ επιχειρησιακή σύμβαση καθώς επίσης σε ισχύ βρίσκεται και η κλαδική σύμβαση του επισιτισμού. Για την εταιρεία η υπογραφή της σε μια σύμβαση δεν επιφέρει, κατά την γνώμη της,  καμία υποχρέωση σεβασμού της. Το δόγμα "νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη" είναι αυτό που κυριαρχεί στην πρακτική της.

Η σθεναρή αντίσταση των εργαζόμενων και η παρέμβαση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ, απέτρεψαν  προς στιγμή  τις ενέργειες της εταιρείας που όμως για να εντείνει τον φόβο και την ανασφάλεια μεταξύ των εργαζόμενων προχώρησε στην εκδικητική απόλυση της συναδ. Σούστ Όλγας. Η ενέργεια αυτή όμως αντί να αναδιπλώσει τους εργαζόμενους τους πείσμωσε περισσότερο και με αποφασιστικότητα αρνούνται να υποκύψουν στις πιέσεις της εταιρείας.

Καταγγέλλουμε την παράνομη όπως έχει αποφανθεί και η Επιθεώρηση Εργασίας, ενέργεια της εταιρείας να επιδιώκει την μείωση των αποδοχών.

Καταγγέλλουμε την αντεργατική και ανάλγητη και παράνομη πρακτική της εταιρείας που με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζόμενων απέλυσε την συνάδελφο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην φοβηθούν και να μην υποκύψουν.

Καλούμε τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο να δηλώσουν την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους της Newrest.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

                                           Το ΔΣ