sindikato.see.daa@gmail.com

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Απεργία ΟΠΑΜ


                                                                     21.05.12
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τίποτε δεν είναι ίδιο στην χώρα μας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μάη.

Οι εργαζόμενοι, ο δοκιμαζόμενος Ελληνικός λαός απέρριψε με συντριπτικά ποσοστά τις μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν στην λεηλασία της χώρα μας και την ισοπέδωση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που απεργάζονται, εντός και εκτός Ελλάδας, μια χώρα έρμαιο στις επιδιώξεις των τραπεζών και του μεγάλου ξένου και εγχώριου κεφαλαίου. Που ονειρεύονται μια κοινωνία χωρίς δικαιώματα και μέλλον. Μια κοινωνία που τα παιδιά της δεν έχουν το δικαίωμα να ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή.

Έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς που με άλλοθι την κρίση βρήκαν την ευκαιρία να ¨ξεφορτωθούν¨ από την πλάτη  τους το φορτίο που λέγεται συνδικάτα, δικαιώματα, δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ελπίδα για το μέλλον.

Τα αποτέλεσμα των εκλογών όμως έστειλε και ένα άλλο μήνυμα. Το μήνυμα της συνέχισης του αγώνα για την αντιμετώπιση των αντεργατικών πολιτικών στους χώρους δουλειάς, μέχρι την τελική ανατροπή τους. Για την υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων, για την διατήρηση των μισθολογικών και εργασιακών κεκτημένων.

Στο χώρο του αεροδρομίου έχει ξεκινήσει η μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ των Ξένων Αεροπορικών Εταιρειών. Οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι τα αντεργατικά νομοθετήματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ εμπαίζουν τους εργαζόμενους με παρελκυστικές τακτικές που στόχο έχουν την μη υπογραφή τελικά συλλογικής σύμβασης.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και μετά από καθολική απαίτηση των εργαζομένων όπως αυτή εκφράστηκε σε μαζικές συνελεύσεις των σωματείων του κλάδου που διατράνωσαν την απόφαση τους να υπερασπίσουν τους μισθούς και τις κατακτήσεις τους απαιτώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης,  η  ΟΠΑΜ προκήρυξε δύο 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις για την Τετάρτη 23 Μάη και την Παρασκευή 25 Μάη 2012 προκειμένου να μην περάσουν τα σχέδια των εργοδοτών που επιδιώκουν μισθούς των 580 ευρώ.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων στις ΞΑΕ και καλεί όλους τους εργαζόμενους του αεροδρομίου αλλά και της χώρας να εκφράσουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους. Καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν με την συμμετοχή τους τις απεργιακές συγκεντρώσεις στο χώρο του αεροδρομίου στις 10.00 και να συνεισφέρουν στην περιφρούρηση της απεργίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ