sindikato.see.daa@gmail.com

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Πήραν πίσω τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών!!


Σημαντική νίκη των εργαζομένων στην Newrest.  H  αποφασιστική και ανυποχώρητη στάση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων στα εστιατόρια και με την ενεργή συμβολή και συμπαράσταση του Συνδικάτου μας και του κλαδικού «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ–ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ», ανέτρεψε τις προσπάθεια της εργοδοσίας, που μέσα από τις γνωστές μεθόδους εκφοβισμού και απειλών, επιχείρησε  να προχωρήσει σε μείωση αποδοχών στους εργαζόμενους στα εστιατόρια, απολύοντας παράλληλα τρεις συναδέλφους που αρνήθηκαν την μονομερή μείωση των αποδοχών τους.
Σε τριμερή που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιούνη 12 στην επιθεώρηση Παλλήνης  η εταιρεία συμφώνησε να μην προχωρήσει σε μονομερείς μειώσεις μισθών και επαναπροσέλαβε τις δυο από τις τρεις εργαζόμενες που είχε απολύσει. Παράλληλα δεσμεύτηκε να τηρήσει τα ωράρια που προβλέπονται για τις μητέρες και να καταβάλει τα μέχρι τώρα οφειλόμενα σε αυτές. Είχαν προηγηθεί παρεμβάσεις από τα δυο συνδικάτα  και είχε καταστεί σαφές στην εργοδοσία ότι αν δεν σταματήσει η τρομοκράτηση των εργαζομένων και οι μονομερείς παράνομες μειώσεις μισθών  θα προχωρούσαν σε δυναμικές μορφές αγώνα για την υπεράσπιση της κλαδικής σύμβασης.
Η νίκη των εργαζομένων στην Newrest,  , δείχνει πως ο ενωμένος αγώνας των εργαζομένων και συνδικάτων φέρνει αποτελέσματα, όταν οι εργαζόμενοι  κατανοήσουν πως η δύναμη τους βρίσκεται στην δική τους οργάνωση στα συνδικάτα, όταν αντιληφθούν ότι κανένας εργοδότης δεν είναι ανίκητος.