sindikato.see.daa@gmail.com

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Στο αμαξοστάσιο αδέλφια


Με ένα ανθρώπινο ειρηνικό τείχος να ματαιώσουμε την επιστράτευση των απεργών της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.
. Γιατί οι απεργοί εργαζόμενοι είναι πολίτες με συνταγματικά δικαιώματα κι όχι αιχμάλωτοι στα στρατόπεδα εργασίας του ανορθόδοξου πολέμου που έχει κηρύξει η τρικομματική χούντα στην ελληνική κοινωνία.
. Γιατί κάθε κερδισμένη θέση εργασίας στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ είναι μιά κερδισμένη θέση εργασίας για όλους μας.
. Γιατί κάθε κερδισμένη Συλλογική Σύμβαση αποτελεί μιά ελπίδα για κάθε συλλογικό αγώνα σε όλους τους χώρους δουλειάς.
. Γιατί θέλουμε οι περήφανοι απεργοί εργαζόμενοι της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να εξακολουθούν να μας μεταφέρουν με ασφάλεια και με ψηλά το κεφάλι.
. Γιατί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε με την ανοχή μας στα αδίστακτα ψυχοπαθή τομάρια που σφετερίζονται τη διακυβέρνηση της χώρας να φτάσουν ως εμάς πατώντας πάνω στα πτώματα των ευγενικών αυτών ανθρώπων, των εργαζομένων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.
. Γιατί χιλιάδες από μας, τους χρωστάμε ακόμα και τη ζωή μας όταν με τη δική τους πρωτοβουλία διατηρήθηκε επί πολλές εβδομάδες ανοιχτός ο Σταθμός του Συντάγματος αποτελώντας το μέσο ενδυνάμωσης του κινήματος των πλατειών αλλά και χώρο άμεσης προστασίας και περίθαλψης χιλιάδων από μας στις ανελέητες επιθέσεις που δεχόταν ο λαός της αθήνας από τις δολοφονικές δυνάμεις των ΜΑΤ.
Νίκη στους απεργούς της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ
Με την παρουσία μας θα ματαιώσουμε την αντισυνταγματική επιστράτευση.
Ραντεβού στο αμαξοστάσιο ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια.
Το αμαξοστάσιο βρίσκεται στον παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού, στη διασταύρωση με την οδό Λένορμαν.
 
Σχετικά Άρθρα: 

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους στο Μετρό


            ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Συνδικάτο εργαζομένων εταιρειών Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών συμπαραστέκεται στους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες.  Ο Αγώνας τους είναι και δικό μας.

Είναι αγώνας:
-ενάντια στις μειώσεις μισθών, την λιτότητα και την φτώχια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
- για την υπεράσπιση του δικαιώματος στις συλλογικές συμβάσεις, που θέλουν να τις καταργήσουν αφήνοντας τους εργαζόμενους ολοκληρωτικά αδύναμους απέναντι στην εργοδοσία.
- για την υπεράσπιση φτηνών ποιοτικών συγκοινωνιών και συνολικά των δημόσιων αγαθών, που ξεπουλιούνται βάναυσα και εμπορευματοποιούνται.
- για την υπεράσπιση στο δικαίωμα στον αγώνα, ενάντια στον κυβερνητικό-κρατικό αυταρχισμό, τα ίδια τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Απέναντι στο μαύρο μέτωπο  κυβέρνησης—τρόικας- επιχειρηματιών, που θέλουν μέσα από τα τερατώδη μνημόνια να φορτώσουν το βάρος της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους συντρίβοντας κάθε δικαίωμά τους πρέπει να αντιτάξουμε τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα (απειλές, δικαστικές αποφάσεις, ψέμματα και συκοφαντίες των ΜΜΕ) προσπαθούν να σπάσουν τον αγώνα. Αυτό τους καίει όχι η «ταλαιπωρία των επιβατών»

Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

Αλληλεγγύη στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών.
Κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων για να ανατραπεί ο μνημονιακός εφιάλτης.
Όλοι στην συγκέντρωση της Τετάρτη 23 Γενάρη  στις 5 το απόγευμα,  στο μετρό και στις άλλες ενέργειες και δράσεις αλληλεγγύης.


Κανένας Μόνος του!!!
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!!!

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ;



E-mailΕκτύπωσηPDF

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ρεζίλι έχει γίνει διεθνώς η Ελλάδα ως η χώρα-κορόιδο που δανείζεταιεκατοντάδες δισεκατομμύρια μετατρεπόμενη οικιοθελώς σε υπόδουλο προτεκτοράτο, προκειμένου να πληρώνει ηλιθίως τους κάθε είδους κερδοσκόπους που θησαυρίζουν ξεπουπουλιάζοντάς την! Έχουμε φτάσει ως κράτος στο πρωτοφανές σημείο ξεφτίλας να αποκομίζει κέρδη της τάξης του40% ή 80% εμπορευόμενη ελληνικά ομόλογα ακόμα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα! Η κυβέρνηση «Κουίσλινγκ» ΣαμαράΒενιζέλου,Κουβέλη ικετεύει τώρα τους Ευρωπαίους να της δώσουν ως βοήθεια τα κέρδη (!) που έχει βγάλει η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα.
Δεν υπάρχει κατηγορία κερδοσκόπων που να μην κάνει Πάσχα στην υγεία των Ελλήνων. Στις 21 Δεκεμβρίου 2012 η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ πλήρωσε «στη ζούλα», αθόρυβα, χωρίς κανένας να το πάρει