sindikato.see.daa@gmail.com

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Φασιστική- τρομοκρατική επίθεση


                                                                                                                                           18.06.2013  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα τα ξημερώματα φασιστοειδή πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του Προέδρου του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ συναδ. Γουρλά Ν.
Πρόκειται για ενέργεια που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές συνδικαλιστές και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν είναι τυχαίο ότι γίνεται σε μια στιγμή που σύσσωμος ο Ελληνικός λαός αγωνίζεται για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και την ανατροπή των αυταρχικών και αντιδημοκρατικών επιλογών της τρικομματικής κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράστηκε και με το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Οι σκοτεινές δυνάμεις αποθρασυμένες από το κλίμα καταστολής που όλο και περισσότερο εντείνεται-γιατί αλλιώς δεν επιβάλλονται αυτές οι πολιτικές-δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο που είναι, το δεκανίκι του συστήματος.
Να είναι όμως σίγουροι ότι οι αγωνιστές δεν υποκύπτουν. Να είναι σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι, ο δημοκρατικός λαός της χώρας μας θα απομονώσει τις σκοτεινές και φασιστικές πρακτικές. Το μαύρο δεν ταιριάζει στον Ελληνικό λαό, η μνήμη είναι ακόμη ζωντανή.
Καταγγέλλουμε την φασιστική τρομοκρατική ενέργεια.
Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να ανακαλύψουν και να τιμωρήσουν τους δράστες.
Ζητάμε από τους εργαζόμενους να εντείνουν τον αγώνα τους για την ανατροπή των μνημνονιακών πολιτικών. Να ανατρέψουν αυτούς που καταστρέφουν τη ζωή μας.
  


                                                                           Το ΔΣ

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Τα νούμερα του Κου Στουρνάρα

Ο ανεκδιήγητος υπουργός οικονομικών κος Στουρνάρας αναρωτήθηκε αν ξέρουμε τα "νούμερα που κάνει η ΕΡΤ.
Ακαλλιέργητε κε Στουρνάρα, εκπρόσωπε των τραπεζιτών που μετράτε τα πάντα με νούμερα, τι ακριβώς ζητάτε να κάνει η ΕΡΤ; Τι νούμερα της ζητάτε;
Τι ακριβώς ζητάτε από ενα Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Ρίτσο, Ελύτη και τόσους ογκόλιθους του Ελληνικού πολιτισμού, τι ακριβώς τους ζητάτε; να ανταγωνισθούν σε νούμερα την Πάνια, την Τατιάνα, τον Μποτρίνι η τα"καταπληκτικά" δελτία του κου Λιάτσου στο κανάλι που ήταν πρίν εσείς εκστασιαμένοι από την "ποιότητα" της δουλιάς του τον προσλάβατε σαν διευθυντή στην ΕΡΤ;
Αυτό ακριβώς ζητάτε; Να ανταγωνισθούν τα σκουπίδια;
                                                                                             Χ.Π.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η τρικομματική συγκυβέρνηση σας λέει ψέματα

Γεμάτο ανακρίβειες η ανακοίνωση του Σ. Κεδίκογλου που στέλνει στην ανεργία τους 2.656 υπαλλήλους της ΕΡΤ.
1.Ο Σ. Κεδίκογλου είπε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για “ιερές αγελάδες” […] Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θυλάκους αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης. Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης». Η ΕΡΤ δεν είναι «ιερή αγελάδα». Το Μάιο το υπουργείο Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η ΕΡΤ έχει πλεόνασμα 40,97 εκατ. ευρώ και συνεισφέρει με το 50% των εσόδων της ή 129 εκ. ευρώ στο χρέος. Οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί όλες τις μειώσεις των υπολοίπων εργαζομένων στις ΔΕΚΟ καθώς μετά το 2010 και η ΕΡΤ εντάχθηκε στις ΔΕΚΟ.
2. Για «την ΕΡΤ οι πολίτες πληρώνουν χαράτσι με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού: γύρω στα 300 εκ. ευρώ τον χρόνο!».
Το «χαράτσι για την ΕΡΤ είναι μόλις 4,25 ευρώ το μήνα! Από αυτά τα χρήματα το 25% πάει για την ΛΑΓΗΕ [Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας]. Δηλαδή στην ουσία από τα 300 εκ. τα 75 εκ. εκατ. πηγαίνουν στον ΛΑΓΗΕ, άλλα 40 εκατ. στο υπουργείο Οικονομικών υπέρ του βασικού μετόχου, ενώ πηγαίνει και διψήφιος αριθμός εκατομμυρίων στον ΦΠΑ. Και η νέα τηλεόραση, όμως, που θα ιδρύσει η συγκυβέρνησης προβλέπει [άρθρο 6 του νόμου που κατέθεσαν] ότι θα έχει «έσοδα από ανταποδοτικό τέλος, ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση του στόχου της δημόσιας υπηρεσίας».