sindikato.see.daa@gmail.com

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Αυτά που δεν ειπώθηκαν στο ΒΗΜΑ


Στις 5 Δεκέμβρη 2013 η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, στην ηλεκτρονική της σελίδα, δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με τα οφέλη, ιδιαίτερα στην απασχόληση, που φέρνει ο «γάμος» της Olympic Air με την Aegean. Δημοσιεύει μάλιστα δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Goldair handling που τονίζει το έντονο ενδιαφέρον της εταιρείας του για τόνωση  της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργείας. Το ύφος της δήλωσης  έχει βέβαια και το ανάλογο «αβανταδόρικο» στυλ.
Η δήλωση αποπνέει έντονα μια προσπάθεια απάντησης στα ζητήματα που τίθενται-κατά κύριο λόγω από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Εργαζομένων στις εταιρείες του αεροδρομίου- σχετικά με το μέλλον των εργαζόμενων της Olympic handling, τη τήρηση της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής νομοθεσίας και της αποστασιοποίησης από την καταγγελία ότι το αεροδρόμιο έχει επιλεγεί σαν χώρος αντεργατικών πειραματισμών σε ένα περιβάλλον που μονοπωλείται.Αλλωστε είναι γνωστό ότι η Aegean είναι ο κύριος μέτοχος της Goldair handling και μετά την εξαγορά της ΟLympic air, ουσιαστικά η αεροπορικές δραστηριότητες μονοπωλούνται.
Υπάρχουν όμως κάποια ζητήματα που δεν ειπώθηκαν και θα ήταν χρήσιμο να τα θέσουμε και να δούμε αν το  ΒΗΜΑ, θα δώσει την ανάλογη προβολή,έτσι ώστε, οι αναγνώστες του να έχουν σοβαρή και αντικειμενική πληροφόρηση.

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ



Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΣΕΕ-ΔΑΑ συναντήθηκε την Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2013 με κλιμάκιο του Σύριζα Αερομεταφορών και τους βουλευτές Δ.Στρατούλη και Χ.Καραγιαννίδη που έκανε περιοδεία στο Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος. Στη συνάντηση εκτέθησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου τόσο σε σχέση με τις συνέπειες από τις αντεργατικές πολιτικές των μνημονίων, όσο και από τις συνέπειες της εξαγοράς της ΟΑ από την Aegean. Από την μεριά του Σύριζα εκδηλώθηκε η στήριξη στις προσπάθειες και τους αγώνες των εργαζόμενων για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την υπογραφή ΣΣΕ και το κτύπημα της αυθαιρεσίας των εργοδοτών.