sindikato.see.daa@gmail.com

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

1η Μάη, ημέρα μνήμης και αγώνα

28.04.2014                                                                                                                                                                          
ANAKOINΩΣΗ                                                                                                                                      
1Η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Συναδέλφισες-συνάδελφοι,
Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα αγώνων και διεκδικήσεων από τους εργαζόμενους όλων των χωρών για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για μια αξιοπρεπή ζωή.
Η Πρωτομαγιά έχει τις ρίζες της στο εργατικό κίνημα που αναπτύχθηκε παγκοσμίως πριν από ενάμιση σχεδόν αιώνα με αίτημα το 8ωρο. Οι εργαζόμενοι ενώθηκαν πέρα από εθνικά σύνορα, πέρα από συνδικαλιστικές και πολιτικές τάσεις σε μία ενωμένη νικηφόρα δράση στους δρόμους.
Στο χώρο του αεροδρομίου βιώνουμε τις ολέθριες συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει η δικομματική κυβέρνηση προς όφελος των δανειστών της και της κερδοφορίας των εργοδοτών. Με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της κυβέρνησης δημιουργούνται μονοπώλια προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.
Για μας τους εργαζόμενους δεν υπάρχει ούτε success story ούτε «ανάπτυξη». Ενώ θριαμβολογούν για τ’ ότι «βγήκαν στις αγορές» για να πάρουν κι άλλο δάνειο, για μας αμέσως μετά τις εκλογές ετοιμάζουν νέα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την επέκταση της ενοικιαζόμενης εργασίας.
Σήμερα, καθώς η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση ολοένα και βαθαίνει, που αντιμετωπίζουμε την ανελέητη επίθεση των εργοδοτών, το παράδειγμα των αγώνων του Σικάγου του Μάη 1886, της διεθνούς αλληλεγγύης, της ενότητας στη δράση πάνω σε κοινούς στόχους και αιτήματα για την αποτελεσματική υπεράσπιση των δικών μας ταξικών συμφερόντων, γίνεται όλο και πιο επίκαιρο. Αιτήματα όπως για μέτρα κατά της ανεργίας, για έναν αξιοπρεπή κατώτατο μισθό, για συλλογικές συμβάσεις.
Καλύτερες μέρες για μας τους εργαζόμενους θα έρθουν μόνο αν στηριχθούμε στη δική μας συλλογική δύναμη, τη μαζική οργάνωση και την ενεργή συμμετοχή μας στα συνδικάτα. Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ασυδοσία των εργοδοτών, ν’ ανατρέψουμε τις πολιτικές της λιτότητας και της φτωχοποίησης και ν’ ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία δίχως καταπίεση και εκμετάλλευση. Οι εργαζόμενοι στο χώρο αγωνίζονται για:
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας
  • Πλήρη και σταθερή εργασία. Όχι στις απολύσεις και στην εργοδοτική ασυδοσία
  • Ενίσχυση και όχι κατάργηση της εργατικής νομοθεσίας
  • Σταμάτημα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Όχι στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου