sindikato.see.daa@gmail.com

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ

                              Προσυγκεντρωση στο Πολυτεχνείο στις 10.30

07.04.2014                                                                                                                                                                                                                                              ANAKOINΩΣΗ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Την Τετάρτη 9 Απρίλη συμμετέχουμε μαζικά και μαχητικά στην πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ. Αντιστεκόμαστε στα νέα αντεργατικά μέτρα, συνεχίζουμε τους αγώνες για την αξιοπρέπειά μας.
Η δικομματική κυβέρνηση των εργοδοτών, στις 30 Μάρτη ψήφισε στη Βουλή άλλο ένα πολυνομοσχέδιο-μνημόνιο. Συνεχίζει αδίστακτα τις επιθέσεις στους μισθούς, τις συνθήκες εργασίας, το δικαίωμά μας στη δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και σε μια αξιοπρεπή σύνταξη.
Τα μέτρα του νέου μνημονίου περιλαμβάνουν:
Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών κατά 3,9% με αποτέλεσμα τα ασφαλιστικά ταμεία και ο ΟΑΕΔ να χάνουν από 1 δις ετησίως, οδηγώντας στην πλήρη κατάρρευση των συντάξεών μας και της κοινωνικής προστασίας των ανέργων.
Κατάργηση των τριετιών προϋπηρεσίας της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ. Παράλληλη νομοθέτηση μιας νέας κατηγορίας κατώτατου μισθού, αυτή των μακροχρόνια ανέργων (άνεργοι άνω του ενός έτους), που θα είναι μειωμένος κατά 15%.
Επέκταση και γενίκευση του καθεστώτος της άγριας εκμετάλλευσης με την εργολαβική ενοικίαση των εργαζομένων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, προχωρώντας έτσι προς την καθιέρωση της ενοικίασης ως κύρια μορφή απασχόλησης.
Η κυβέρνηση των μνημονίων όμως δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ και έχει δείξει ξεκάθαρα τους άμεσους στόχους της για την περεταίρω αύξηση των κερδών των εργοδοτών και προς όφελος των δανειστών της. Τα επόμενα μέτρα της περιλαμβάνουν την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την κατάργηση του δημοκρατικού δικαιώματος κήρυξης των απεργιών. Την επαναφορά της δυνατότητας των εργοδοτών να κηρύξουν λοκ-άουτ, δηλαδή να κλείνουν προσωρινά τις επιχειρήσεις τους σε περίπτωση απεργίας των εργαζομένων αντικαθιστώντας τους απεργούς και απολύοντάς τους χωρίς αποζημίωση. Και ενισχύοντας τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, προσπαθώντας να σπάσει τη δυνατότητά μας να αντισταθούμε συλλογικά στα βάρβαρα μέτρα τους, η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης την αλλαγή ή και κατάργηση του συνδικαλιστικού νόμου (Ν.1264/82). 
Για μας τους εργαζόμενους δεν υπάρχει καμία οικονομική «ανάκαμψη» και «success story». Αντιθέτως, αυτά τα αυταρχικά μέτρα οδηγούν στη διεύρυνση της φτωχοποίησης και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Η κυρίαρχη τάξη των εργοδοτών δεν είναι όμως ανίκητη. Με την μαζική οργάνωσή μας σε ταξικά συνδικάτα, με την ανάπτυξη της έμπρακτης αλληλεγγύης, με τη συλλογική μας δράση, με τη συγκρότηση ενός πανεργατικού ενωμένου μετώπου αγώνα, μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντεργατικές πολιτικές τους, να ανατρέψουμε όλους τους μνημονιακούς νόμους και να επανακτήσουμε τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματά μας.
Όλοι μαζί, μαζικά και ενωτικά στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ στις 9 Απρίλη και στην  συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης των συνδικάτων στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ.


 Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου