sindikato.see.daa@gmail.com

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Εξώδικη δήλωση πρός την Διεύθυνση της CPS

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ & ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ
1.      Του πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ CPSCentral Parking System», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καφαντάρη αριθ. 33 και εκπροσωπείται νόμιμα.
2.      Του Ηλία Μπελεγράτη του Αντωνίου, κατοίκου Αθηνών, οδός Καφαντάρη αριθ. 33.
3.      Του Φώτιου Ντόλου του Νικολάου, κατοίκου Αρτέμιδος Αττικής, οδός Πολυκλείτου αριθ. 6.
4.      Του Γεωργίου Τσιανάκα του Χρυσοστόμου, κατοίκου Γέρακα Αττικής, οδός Ηλέκτρας αριθ. 15.
5.      Του Θωμά Γκαλιμάνη του Χρήστου, κατοίκου Βάρης Αττικής, οδός Κορώνης αριθ. 3.
6.      Της Χρσιτίνας Καλλίδου του Παναγιώτη, κατοίκου Αρτέμιδος Αττικής, οδός Πυθαγόρα αριθ. 37.
7.      Του Δημητρίου Περδίκη του Ιωάννη, κατοίκου Αθηνών, οδός Κορυδαλλέως αριθ. 12.
8.      Του Παναγιώτη Νομικού του Νικολάου, κατοίκου Αρτέμιδος Αττικής, οδός Κύπρου αριθ. 4.

ΠΡΟΣ
            Της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Central Parking Systems Αθήνα Α.Ε.», που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής, Λεωφόρος Μεσογείων αριθ. 401, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
____________.__________

            Σε επανειλημμένες συζητήσεις που έχουν λάβει χώρα μεταξύ της εταιρείας σας και των νομίμων εκπροσώπων του σωματείου μας, «Σύλλογος Εργαζομένων CPSCentral Parking System», θέσαμε υπ’ όψιν σας τις σοβαρές αντιρρήσεις και ενστάσεις μας, αναφορικά με την επιχειρούμενη εκ μέρους σας παράκαμψη και καταστρατήγηση των διατάξεων περί προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε περιπτώσεις
μεταβίβασης επιχειρήσεων (μέσω της καταγγελίας συμβάσεων εργασίας και τη σύναψη δήθεν «νέων» τέτοιων), αλλά με και την προσπάθειά σας, μέσω της επίκλησης της διάσπασης και μεταβολής του προσώπου του εργοδότη, να επέμβετε δραστικά στην υπόσταση και το περιεχόμενο των όρων εργασίας των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις και εκμεταλλεύσεις σας. Απέναντι δε στη διαρκή επίκληση εκ μέρους σας, αρχικά του κινδύνου μη επέκτασης της σύμβασής σας με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και, εν συνεχεία, του «περιορισμένου σκοπού και οικονομικού αντικειμένου» αυτής, σας καλέσαμε καλόπιστα να ενημερώσετε προσηκόντως τους εκπροσώπους του σωματείου μας και να θέσετε υπόψη μας τους όρους των νέων συμβάσεων που επικαλείστε, προκειμένου να εξετάσουμε τις προβαλλόμενες εκ μέρους σας αιτιάσεις και τους λόγους που επικαλείστε για την τόσο δραστική επέμβαση που επιχειρείτε στους όρους αμοιβής της εργασίας μας.
            Παρά το γεγονός, εντούτοις, ότι παραλείπετε μέχρι σήμερα να θέσετε υπ’ όψιν μας τις συμβάσεις και τους νέους όρους που επικαλείστε, επιχειρείτε ήδη τη δραστική περικοπή των αποδοχών του προσωπικού, αξιώνοντας την έγκριση των βλαπτικών μεταβολών που επιβάλλετε και διατυπώνοντας την πρόθεσή σας, να προχωρήσετε ούτως ή άλλως -ακόμα και μονομερώς- σε αυτές. Και επιπλέον: Αν και γνωρίζετε ότι η άρνησή μας να συμπράξουμε σε μια τόσο δραστική επέμβαση εκ μέρους σας στους όρους εργασίας των εργαζομένων σας, δεν αφορά μόνο τις ατομικές μας περιπτώσεις, αλλά διατυπώθηκε ρητά εκ μέρους μας για λογαριασμό όλων των μελών του σωματείου μας και αφορά το σύνολο του προσωπικού, διατυπώνετε σε εξώδικες δηλώσεις σας τον προσβλητικό για εμάς ισχυρισμό ότι δήθεν κάνουμε χρήση της συνδικαλιστικής μας ιδιότητας επιδιώκοντας τάχα «προνομιακή μεταχείριση με καταβολή επιμισθίου». Παρόμοιες αιτιάσεις, όμως, όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά φανερώνουν ότι σκόπιμα παραγνωρίζετε και απαξιώνετε την ίδια την ουσία των διατάξεων περί προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης, η οποία έγκειται ακριβώς στη διασφάλιση της δυνατότητας των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων να δρουν, στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος, για την προστασία των συμφερόντων όλων των εργαζομένων, όπως πολύ καλά γνωρίζετε ότι και εμείς δρούμε σε όλες αλλά και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά: Είμαστε αντίθετοι όχι μόνο στην μονομερή εκ μέρους σας βλαπτική μεταβολή των δικών μας, ατομικών όρων εργασίας, αλλά όλων των εργαζομένων εν γένει.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με ρητή επιφύλαξη των δικαιωμάτων μας και των δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των μελών του σωματείου μας,

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα για τη συνολική μεθόδευσή σας με σκοπό την καταστρατήγηση των διατάξεων περί προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων ή δραστηριοτήτων, για την απαξίωση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας του σωματείου μας και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σας σχετικά με αυτήν, αλλά και με την διατυπωμένη ήδη πρόθεσή σας να μεταβάλετε μονομερώς (και άρα παρανόμως και αντισυμβατικώς) τους όρους εργασίας ημών και κάθε συναδέλφου, που δεν παρέσχε ρητά τη συγκατάθεσή του.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να απέχετε από κάθε μονομερή επέμβαση στους όρους εργασίας όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων σας.
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, σε κάθε περίπτωση, ότι αρνούμαστε και αποκρούουμε κάθε μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας ημών ατομικά, αλλά και οποιουδήποτε μέλους του σωματείου μας και ότι, εάν παρά ταύτα προχωρήσετε σε παρόμοιες μεταβολές, θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας για την προστασία της υπόστασης και του περιεχομένου των συμβάσεων εργασίας μας.

                Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα και εμπρόθεσμα την παρούσα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Central Parking Systems Αθήνα Α.Ε.», που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής, Λεωφόρος Μεσογείων αριθ. 401, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, για να λάβει γνώση και για τις έννομες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2014

Για το Σωματείο


Ο Πρόεδρος        Ο Γ. Γραμματέας


Ηλίας Μπελεγράτης


Φώτιος Ντόλος


Γεώργιος Τσιανάκας


Θωμάς Γκαλιμάνης


Χριστίνα Καλλίδου


Δημήτριος Περδίκης


Παναγιώτης Νομικός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου