sindikato.see.daa@gmail.com

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Όλοι στην απεργία 12 Νοέμβρη 2015

                                                                                                                                         10/11/2015

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Μετά από πέντε χρόνια αντεργατικών μέτρων λιτότητας και φτωχοποίησης μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ συνεχίζει αυτές τις επιθέσεις. Τα παλιά και το νέο μνημόνιο συνιστούν μέτρα που διευρύνουν τα προνόμια, την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου ντόπιου και ξένου και συνθλίβουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού και των εργαζομένων.
Για άλλη μια φορά, διαιωνίζουν τη φορολεηλασία εις βάρος μας, με την αύξηση του ΦΠΑ, τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, την κατάργηση του αφορολόγητου στο πετρέλαιο για τους αγρότες ενώ θρασύτατα «διαπραγματεύονται» τον πλειστηριασμό έως και της πρώτης κατοικίας και την εκχώρηση των «κόκκινων» δανείων στους ντόπιους και ξένους κερδοσκόπους. Η κυβέρνηση προχωρά στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα του διεθνούς αεροδρομίου Αθηνών και των περιφερειακών αεροδρομίων που οδηγεί στον πλήρη έλεγχό τους από τα μονοπώλια, στο κλείσιμο επιχειρήσεων, στις απολύσεις συναδέλφων, τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων και στην επικράτηση της ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας, των εργολαβιών, της ελαστικής, μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.
Στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου προβλέπονται σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με συντριπτικές περικοπές των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.  Το δικαίωμα στη σύνταξη, το δικαίωμα στην υγεία και την πρόνοια, την προστασία της μητρότητας, από τα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες αφορούν όλους τους εργαζόμενους.
Στις 12 Νοέμβρη ας υψώσουμε το ανάστημά μας σε μια νέα αναμέτρηση με τις βάρβαρες και καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές. Η 12 Νοέμβρη να γίνει αφετηρία για την ενδυνάμωση των σωματείων μας, την οργάνωση μαζικής και αγωνιστικής δράσης για την επαναφορά των εργατικών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, την άμεση θέσπιση του βασικού μισθού 751 ευρώ και των συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση όλων των αντεργατικών φορολογικών χαρατσιών, την εφαρμογή μέτρων που να οδηγούν στην κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων και τη διαγραφή  του απεχθούς, άδικου και ανήθικου χρέους.
ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                         ΚΑΤΣΑΡΟΣ Π.                                                     ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ Χ.